Informasjon og linker
 

     

 
   
 
   
 
   
 
 
 Gran Canaria 
   
Div. info
Kart
D.norske skolen
Dyr og insekter  
Flyplassen
Historie  

Hoteller

Jardin Botanico  
Julekrybber
Kongepalme  
 Landbruk NY
Langtidsferie
Leiebil NY
Mat NY
Museer  
Planteliv
Reiseselskaper  
Rundtur på øya
Sjømannskirken  
Vann
Vær  
Webkamera
 
   
Steder
 
Amadores
Arguineguin  
Ayagaures NY
Cuatro Puertas N
El Pajar NY
Las Palmas NY
Puerto Rico  
Roque Nublo
San Bartolome  
San Nicolas
Santa Lucia  
Tejeda
Veneguera  
Linker
Start  
 
 
St art
   
 
 

 

 

Sjømannskirken i Arguineguin

 


Dette bildet viser litt av uteplassen til den nye kirken.

Sjømannskirken har over 70 000 besøkende i året.
Kirken har også eget nettsted

Ny sjømannskirke fra høsten 2008 - en formidabel suksess!

Enten du kommer til Gran Canaria for første gang eller du er en årviss gjest -  den norske sjømannskirken i Arguineguin er vel verdt et  besøk, - ikke minst på grunn av de hjelpsomme og trivelige menneskene som arbeider her.

Før lå den i et lite toetasjes hus ved siden av Sunwinghotellet.
Målt i kvadratmeter var ikke stedet stort - men betydningen for nordmenn på ferie og fastboende i området kunne vanskelig overvurderes.

For 10 år siden flyttet de inn i en ny og mye større eiendom, nærmere fiskehavna. Men også denne ligger usedvanlig fint til med utsikt utover sjøen og bedre plass for alle.


Den nye sjømannskirken i desember 2008

Her kan du blant annet få kjøpt norsk kaffe og vafler (gode), låne bøker, lese e-post, treffe andre nordmenn - både turister og fastboende - og få råd og hjelp på mange vis. 

Det er også mulig å ringe hjem med sjømannskirkens IP-telefon - men det er ønskelig at en fatter seg i korthet når en benytter denne.

Dersom du har en bærbar PC kan du koble deg opp mot internett gjennom sjømannskirkens trådløse nett. Her er det egne bord for de som ønsker å gjøre det.

400 tallerkener med risgrøt på en time!
I vintersesongen er lørdagene grøt-dag her. Sverre Larsen forteller i nr 1 av 2011-utgaven av Gaviota at det hver lørdag serveres ca 400 porsjoner risgrøt - og at du må være tidlig ute om du vil smake - det hender at de er utsolgt på mindre enn en time!

Bryllup
Mange par benytter også anledningen til å gifte seg her - og i forbindelse med de store høytidene arrangerer kirken sammenkomster med servering og underholdning. 
 


Kirkerommet i den nye sjømannskirken

 
 

Noen bilder fra den gamle sjømannskirken 


Den gamle sjømannskirken i Arguineguin lå like ved Vinghotellet.


Kveldsstemning i den gamle kirken - Vinghotellet skimtes til høyre.


Kjøkkenet i den gamle kirken.

La Gaviota

'La Gaviota' (Måken) - var et informasjonsblad som Sjømannskirken på Gran Canaria gav ut. Her fant man nyttig informasjon bl. a. om Gran Canaria, Arguineguin, serviceinstitusjoner, arrangement og sjømannskirken.
Bladet var gratis og ble lagt ut på sentrale steder fra Playa del Inglés til Amadores, - selvsagt også i sjømannskirken.
Det var normalt 4 utgivelser pr. år, - mars, slutten av mai, slutten av september og ca 1. desember.

I dag er det slutt på disse utgivelsene.


Faksimile av La Gaviota nr 1 2004

Sjømannskirkens eget nettsted.

 
 

(Oppdatert 20.04.2018)

 
 
   

All pictures
©
GN

   
 

www.otta2000.com
www.grancanaria2000.com
www.links4students.com
www.norwegen1.com

Geir Neverdal
 (Lektor)

 

 

(Vi har selvsagt ingen kontroll med innholdet på de sidene som det linkes til - men forsøker så langt som mulig å velge seriøse og nyttige nettsteder. Internettet er imidlertid i stadig 
forandring, av og til overtar enkeltpersoner og "bedrifter" i nettets "gråsone" nettadresser som tidligere har vist til nyttige og informative sider. Det forekommer dessverre også 
at nettsider blir "hacket" og får forandret innhold.  Dersom du finner feil - eller om noen av linkene her skulle peke til tvilsomme sider  vil vi gjerne få tilbakemelding slik at vi kan 
rette dette opp. Vi minner videre om at dette er en gratistjeneste og at vi selvsagt ikke kan ta noe ansvar for konsekvenser av mulige feil som måtte finnes på disse sidene 
eller de sidene det linkes til. Vær generelt kritisk til all informasjon du finner på Internett - og sjekk også med andre kilder dersom det er noe som er viktig for deg.)